International Potluck – woensdag 1 maart

Het festival zal beginnen met een International Potluck. Hiervoor neemt iedereen een gerecht van hun Language event plaatjeeigen land mee en deelt die met de anderen. Zo kan iedereen eten proeven van elkaar en culturen van over de hele wereld leren kennen.
Wanneer: 1 maart, 19:00
Waar: Oranje Zaal TUD Library

Movie Night – vrijdag 3 maart

Tijdens de Movie Night maken we de UB knus en gaan we een buitenlandse film kijken. Deze keer zullen we een Franse film kijken. Voor de film wordt een kleine workshop Frans van een Franse student. Daarna kan je wat je geleerd hebt meteen oefenen door het kijken van de film. Natuurlijk is er ook Engelse ondertiteling zodat iedereen van de film kan genieten.
Wanneer: 3 maart, 20:30
Waar: Blauwe zaal in TUD Library

Guest lecture – maandag 6 maart

“Language as a system in the Human Mind” door Pieter Seuren

Taal is iets dat we elke dag gebruiken, maar hoe werkt het eigenlijk? In de EU zijn er al meer dan 24 officiële talen en elke van die talen kent zijn eigen regels en uitzonderingen. Taalkunde bestudeert deze verschijnselen en stelt vragen zoals:
Hoe verhoudt taal zich tot de gemeenschap die hem spreekt? Wat is grammatica precies? Is er iets dat alle talen delen? Hoe verwerkt het brein taal?

Emeritus-hoogleraar Pieter Seuren zal een lezing geven waarin hij een introductie zal geven in de taalkunde door deze vragen te bespreken. Vervolgens zal hij de huidige problemen in dit vakgebied uitleggen aan de hand van een aantal voorbeelden.
Wanneer: 6 maart, 20:00
Waar: Blauwe zaal in de UB

Dutch Speaking Night – dinsdag 7 maart

Ga je binnenkort naar het buitenland en wil je de taal alvast leren? Of wil je meer te weten komen over het land waar je naar toe gaat? Kom dan naar de Dutch Speaking Night. Op deze avond kan je spreken met studenten van over de hele wereld die hun Nederlands komen oefenen onder het genot van een drankje.
Wanneer: 7 maart, 20:30
Waar: Club Ciccionina

Language Game Night – donderdag 9 maart

Het festival wordt afgesloten met de Language Game Night. Deze avond kun je allerlei talen leren kennen door allerlei spellen te spelen met studenten uit allerlei landen. Dus kom en misschien vindt je wel een nieuwe taal die je wilt leren.
Wanneer: 9 maart, 20:00
Waar: OJV de Koornbeurs, Voldersgracht 1