Leer de Library kennen wanneer het jou uitkomt.

De Library Tour is ontwikkeld om nieuwe internationale TU Delft studenten wegwijs te maken in de TU Delft Library. Op een door hen zelf gekozen tijd, in hun eigen tempo neemt de app hen mee in wat de Library hen te bieden heeft. Van hoe reserveer ik een projectruimte om samen te werken tot waar vind ik de massagestoelen.

Met deze app speelt TU Delft Library in op het enorm toegenomen en steeds verder groeiend aantal internationale studenten. TU Delft verwacht dit academiejaar zo’n 2.000 nieuwe internationale studenten, een stijging van zo’n 45% tegenover vorig jaar.

Hoe werkt het?

De app maakt gebruik van de iBeacons technologie. iBeacons zijn kleine zendertjes, die (via Bluetooth) gericht informatie naar mobiele telefoons kunnen sturen als je in de buurt bent. In de Library zijn op 15 plekken iBeacons geplaatst. Als je de app hebt geïnstalleerd ontvang je als je in de buurt van een van deze zendertjes komt, een melding of direct specifieke relevante informatie over de (mogelijke diensten op de) plek waar je je op dat moment bevindt. Zowel praktische informatie als nice to know.

Met het live gaan van de app op 17 augustus 2015 is TU Delft Library de eerste bibliotheek in Europa die deze technologie aan haar gebruikers beschikbaar stelt.

Foto door Annemiek van der Kuil

“I found something that I didn’t know for 2 years!” – Eduardo Simões Da Silva test als eerste gebruiker de nieuwe app.

De Library Tour app is gratis beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.