Publiceren is niet eenvoudig: zoveel was duidelijk na de eerste drie presentaties van het ‘Are you ready to publish?’. Maar de laatste spreker, TU Delft Library’s eigen Alenka Prinčič, had goed nieuws voor haar publiek.

Door Aad van de Wijngaart

Zou het niet mooi zijn als je hulp kon krijgen in elke fase van je onderzoek, van het vinden van artikelen tot het bekendmaken van de resultaten? En zou het niet nóg mooier zijn als je niet hoefde te zoeken naar die hulp omdat alles op één plek te vinden was?

Welkom bij de Research Support @ Your Desktop! Deze webportal is opgezet door TU Delft Library om het onderzoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Alenka Prinčič

De portal splitst het proces in vier fasen: Idea generation, Funding, Experimentation and . Kies één categorie en er verschijnen subtopics, zoals ‘Publishing support at TU Delft’ of ‘Manage & archive your research data’. Klik op het laatstgenoemde item en je ziet meerdere deelonderwerpen, zoals ‘Set-up a Data Lab’ of ‘Obtain a DOI for your datasets’.

Vervolgens presenteert de portal niet alleen informatie en links over het onderwerp en hoe je het aan moet pakken, maar ook contactinformatie van mensen die klaarstaan om je te helpen. En je kunt commentaar over je eigen ervaringen plaatsen, dus de portal biedt tweerichtingsverkeer om kennis en bewustwording te vergroten.

Met Research Support hoopt TU Delft Library het extra werk rondom je onderzoeksproces te vergemakkelijken. Zodat jij je kunt focussen op de dingen waar je echt om geeft, en de beste resultaten kunt halen uit je werk.

Geïnteresseerd? Kijk op researchsupport.tudelft.nl!