Laten we eerlijk zijn: een slechte -verbinding is ronduit irritant! En helaas hebben we daar bij de Library ook wel eens last van. Naarmate het aantal bezoekers toeneemt, merken we direct dat de kwaliteit van het WiFi in de Library afneemt.

Kort gezegd: Er zijn op drukke momenten simpelweg te veel mensen voor de huidige infrastructuur.

Gelukkig  gaan wij dat oplossen!

Hoe? Door deze zomerperiode extra access points in het pand te plaatsen en verouderde access points te vervangen.  Zo zorgen we ervoor dat het WiFi in de Library gewoon goed is, ook wanneer het druk is.

Mooi! Maar wat gaan jullie nu precies doen?

Zoals het er nu uitziet, gaan we in de zomervakantie meer access points ophangen. ICT onderzoekt of er ook access points op de 1e verdieping opgehangen kunnen worden, op plaatsen waar dit voorheen technisch onmogelijk was. Hier zal dan ook een verbetering plaatsvinden voor alle WiFi banden (g 2,4 GHz en a 5 GHz).

Verder worden er in de projectruimtes en de kegel extra access points opgehangen. Voor deze geldt dat hier alleen verbetering in de a (5GHz) kan plaatsvinden. Voor de g wordt de interferentie te groot en zou het alleen verslechteren.

Als het goed is, zorgen deze maatregelen ervoor dat de problemen met het WiFi vanaf begin augustus 2013 tot het verleden gaan behoren.