Tekst: Ad Bercht, Informatie Specialist

Onze bibliotheek geeft toegang tot een belangrijke online voor architectuur, de to Architectural Periodicals. Tot nu toe was de bibliotheek alleen in het bezit van een papieren versie. In de online database kan men zoeken naar artikelen op het gebied van architectuur, stadsplanning, landschapsarchitectuur en binnenhuisarchitectuur. Er zijn meer dan zevenhonderd Amerikaanse en internationale tijdschriften in de database opgenomen. Je kunt er zelfs artikelen in het Nederlands in vinden. De dekking loopt van de jaren 30 uit de vorige eeuw tot heden. Maar er zijn ook veel oudere artikelen, teruggaand tot het einde van de 19de eeuw en zelfs tot 1741. De Avery Index wordt gepubliceerd door de Avery Architectural and Fine Arts Library in Columbia.

De Avery Index maakt deel uit van het Proquest database platform. Bekijk voor dit  platform ook het blog van Jorden Esser. Het platform bestaat uit verschillende onderwerpsgebieden. De Avery Index is te vinden onder het onderwerpsgebied van The Arts. Natuurlijk kan de database ook rechtstreeks in Discover worden gevonden.

Het is mogelijk tegelijkertijd in meerdere databases te zoeken. Maar men kan natuurlijk ook de Avery Index selecteren als men alleen in deze database wil zoeken. Er zijn verschillende opties voor het zoeken, in Basic en Advanced Search. Als men daar de voorkeur aan geeft kan men kiezen voor peer reviewed artikelen. Verder kunnen resultaten geëxporteerd worden naar bijvoorbeeld EndNote.

Misschien is het goed om te kijken welke mogelijkheden er voor jou persoonlijk zijn als je een kosteloos My Account aanmaakt. Een voordeel is het dan dat je documenten kunt opslaan, organiseren en van tags of aantekeningen kunt voorzien. Zie voor andere opties hieronder.