Tekst: Ad Bercht, Informatie Specialist

De TU Delft Library heeft een digitale boekenplank samengesteld. Wanneer je zoekt in onze via de zoekmachine Discover is de boekenplank te herkennen aan de bewegende afbeeldingen van boeken. Rechtsboven op de pagina

Thema

Op de digitale boekenplank zijn wisselende tentoonstellingen met een bepaald thema te zien. Een kleine greep uit de onderwerpen die tot nu toe aan de orde zijn geweest: innovation, in honour of Lex Scheffers, architecture as a craft, data mining, nuclear reactors. Onderwerpen dus uit verschillende vakgebieden. Soms is er een directe aanleiding voor een bepaald thema, zoals een nieuwe publicatie, soms ook niet.
Alle boeken op de digitale boekenplank bevinden zich in de collectie van onze bibliotheek en zijn uitleenbaar. Als je meer van het boek wilt zien, of wilt weten waar het te vinden is, klik dan dubbel op de afbeelding.

Nu te zien!

Voor de komende weken is het thema: Industrial Designers.
Er zijn boeken over uiteenlopende ontwerpers als Renate Müller, Marcel Wanders en Philippe Starck. Müller is een ontwerper die zich vooral met handgemaakt speelgoed bezig houdt, speelgoed dat ook in een therapeutische context gebruikt kan worden. Wanders is onder andere bekend van de Knotted Chair die in samenwerking met de TU Delft tot stand kwam. De stoel werd ontworpen voor Droog , waarvan eveneens een boek op de boekenplank te vinden is. Starck ontwerpt uiteenlopende voorwerpen, ooit maakte hij zelfs een interieur voor de ex-president van Frankrijk Mitterrand. Maar uiteraard zijn ook de andere boeken over ontwerpers de moeite van het bekijken waard.