TU Delft Library heeft abonnementen op meer dan 20 databases van Proquest, waaronder heel gerenommeerde als ABI/INFORM Complete, ProQuest Dissertations & Theses A&I en de Technology Research Database. Heb je het Proquest database platform al eens gebruikt? Misschien moet je het eens proberen!

Door Jorden Esser

Vanaf de nieuwe en verbeterde homepage kun je:

  • alle 20+ databases in een keer doorzoeken,
  • je zoekactie beperken tot een van de zeven onderwerpscategorieën (zoals Science & Technology, Business of Social Sciences) of
  • een specifieke database selecteren om te doorzoeken.

Met Basic Search vind je de informatie die je zoekt snel, makkelijk en op een intuïtieve manier. Als je bijvoorbeeld de zoektermen “smart materials” intypt, krijg je niet alleen 46,836 resultaten, maar ook een lijst met suggesties om je zoekactie te verfijnen.

In Advanced Search kun je Booleaanse en nabijheidsoperatoren gebruiken om specifieker te zoeken. Je vindt hier ook allerlei opties om je zoekactie te verfijnen en in te perken.

Je zoekresultaten worden standaard gepresenteerd in volgorde van relevantie, maar je kunt ze eenvoudig sorteren op publicatiedatum. Een handige mogelijkheid vanuit de zoekresultaten is “Preview Document”: je ziet een kort overzicht van ieder document zodra je met je muis over de titel in beweegt. Je hoeft dus niet steeds door te klikken om te kijken of een artikel interessant is!

In Discover, de zoekmachine van TU Delft Library, kun je zowel het Proquest Database Platform als alle afzonderlijke Proquest databases vinden. Je kunt dus zelf beslissen of je de hele collectie databases in een keer wilt doorzoeken of een enkele database op zichzelf!