Onlangs heeft TU Delft Library via het platform, Springer’s geïntegreerde fulltext voor tijdschriften, boeken, etc., toegang gekregen tot SpringerProtocols. Dit omvat ’s werelds grootste van protocollen voor de biowetenschappen.

Tekst: Dirk-Jan Ligtenbelt

Momenteel zijn er meer dan 26.000 protocollen opgenomen in SpringerProtocols, die kunnen worden opgezocht, bekeken en gedownloaded via het SpringerLink platform. Jaarlijks komen daar meer dan 2.000 protocollen bij.

De vakgebieden die in SpringerProtocols worden bestreken zijn: biochemie, bioinformatica, biotechnologie, kankeronderzoek, celbiologie, genetica en genomica, afbeeldingstechnieken en radiologie, immunologie, infectieziekten, microbiologie, moleculaire geneeskunde, neurowetenschappen, farmacologie en toxicologie, plantenwetenschappen en proteïnewetenschap.

Maak je bij het opzetten van je experimenten gebruik van protocollen?

Op de campus van TU Delft heb je gratis toegang tot SpringerProtocols.