Het academische jaar is vandaag van start gegaan. Na bijna twee maanden komt de bedrijvigheid weer op gang: de colleges zijn begonnen en de meeste medewerkers zijn opgeladen teruggekomen van vakantie. En ook wij draaien weer op volle toeren!

Het opening collegejaar 2011-2012 van vanmiddag geeft aan iedereen mee “Haal het beste uit jezelf”. Wij staan klaar om je daarmee te helpen. Van het aanbieden van relevante vakliteratuur en inspirerende studieplekken tot het adviseren bij onderzoeksdatamanagement en publiceren. En alles wat er tussen zit. Voor al onze diensten, raadpleeg www.library.tudelft.nl. Speciaal voor nieuwe studenten hebben wij een overzichtje gemaakt wat wij voor ze kunnen beteken.

Kunstwerk in de Library

Het Library Learning Centre (de centrale bibliotheek) draait ook weer op volle toeren: de zomeropeningstijden hebben we achter ons gelaten en iedereen kan weer gewoon doordeweeks tot 22:00 bij ons terecht (zie ook al onze openingstijden). Ter inspiratie én als feestelijk tintje voor de start van het nieuwe jaar hebben we daar een kunstwerk in de kegel laten ophangen. Het gaat om een ontwerp van een afstudeerster van de Gerrit Rietveld Academie, Karlien van Leeuwen. Het is deze hele week nog te bewonderen.

Bekijk de foto’s:

(Klik op de afbeelding voor volledige grootte) | meer foto’s op Flickr | (c) fotograaf Jan van der Heul 2011

Over het kunstwerk: Vergeet me niet

Tijdelijke bloemenstalling op locatie

Deze installatie is een onderdeel van de service ‘Vergeet me niet’.

‘Vergeet me niet’ voorkomt verwelking en verwaarlozing: breng uw boeket naar ons en wij zetten de bloemen op schoon water en geven desgewenst een kleine bladmassage. Aan het eind van de dag haalt u uw bloemen in topconditie weer op.

Studio Smeerolie

Studio Smeerolie ontwerpt diensten op locatie. Haar ongewone service wordt pas logisch bij gebruik, zoals een persoonlijke telefoniste voor alle leden van een congres of een tijdelijke bloemengaderobe bij uw feestelijke opening. studio Smeerolie betrekt de bezoekers actief in haar werk en maakt hun bijdrage onderdeel van de installatie. U kunt studio Smeerolie huren als ervaring-maak-machine voor een specifiek evenement, publiek of locatie. Wij breken in op de verbeelding, creëren verwondering en zorgen voor een gesmeerd geheel.
Studio Smeerolie is opgericht door Karlien van Leeuwen. Zij studeerde in 2011 af aan de Gerrit Rietveld Academie met de service Vergeet me niet, een tijdelijke bloemenstalling voor de bezoekers van show.