Tekst Karin Clavel

Heb je dat ook wel eens? Je ziet ergens een boek liggen en denkt: dat moet ik onthouden! Met een smartphone op zak zou je natuurlijk een foto van de omslag kunnen maken, maar als je Quick installeert, kan je jezelf of juist iemand anders direct een citatie toesturen per e-mail.

Quick Cite is een eenvoudige maar beperkte tool met een duidelijke functie: het scant een ISBN barcode en mailt vervolgens een citatie in een citatiestijl naar keuze. Op dit moment ondersteunt Quick Cite de populaire stijlen APA, MLA, Chicago, Harvard en IEEE.

Werkt het?

Voor een steekproef zijn alle titels in de “Just Returned” kasten van TU Delft Library getest. Van de 20 titels waren er maar liefst 6 zonder ISBN barcode. Twaalf Engelstalige titels leverde een correcte citatie op. Eén Engelstalig studieboek en een Nederlands boek werden niet herkend.

Ook handig

Stel je hebt een stapel boeken liggen die allemaal in een literatuurlijst moeten komen. Scannen en copy-paste met Quick Cite is waarschijnlijk een stuk sneller dan typen. Volgens de FAQ’s van de leverancier wordt er gewerkt aan integratie met EndNote! Helaas wordt er geen verwachte release datum genoemd.

Kopen?

De Quick Cite is voor ongeveer € 0,99 beschikbaar in iTunes en op Market.