TU Delft Library heeft diverse - voor u om te volgen. Maar wat zijn dat nou precies, die RSS-feeds? En wat kunt u er mee? In onderstaand artikel zetten we een aantal belangrijke onderdelen voor u op een rijtje.

Over RSS

In plaats van steeds maar opnieuw klikken naar favoriete websites om the checken op nieuws wordt deze informatie met RSS (Really Simple Syndication) automatisch naar de pc of smartphone gestuurd.

Aan de slag

Nodig hiervoor is een RSS lezer of reader om de “feeds” te organiseren, verzamelen en weer te geven. Deze readers zijn gratis te downloaden. Vind een reader in deze lijst, download en ontdek hoe het werkt. Begin met het oranje icoontje van deze weblog in de rechter kolom. Meer uitleg nodig? Bekijk dit filmpje.

RSS soorten

-Websites en blogs hebben meestal RSS icoontjes voor hun nieuws.
-Zoek op Google news en sla deze zoekactie op als een RSS . De nieuwste zoekresultaten komen automatisch naar de feedreader of e mail zodat steeds opnieuw zoeken niet meer nodig is.

E-journals

Ga naar de homepage van een en kies voor het RSS icoon zoals bijvoorbeeld hier. Vanaf nu komt de laatste informatie over dit tijdschrift automatisch in de feedreader, zoals bijvoorbeeld inhoudsopgaves.

Zoekacties naar literatuur

Eindelijk de perfecte zoekactie uitgevoerd in de catalogus of tijdschriftartikeldatabase? Sla de zoekactie op en maak een alert voor de feedreader. Zodra er nieuwe publicaties verschijnen binnen deze zoekactie dan wordt dit direct naar de feedreader verstuurd. Dit kan bijvoorbeeld in of Scopus.

Bron: TUlib